sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Jälkiä Mustalahden maastoissa

Vuorossa jälkiä, pitkästä aikaa Mustalahden maastoissa. Jäljet vanhenivat noin puolitoista tuntia. Tassun jälki kulki sekametsässä, se ei ollut pitkä mutta mutkainen. Jäljennostossa vähän haparointia kun merkit olivat vähän sekaisin, mutta nostettuaan jäljesti taas hyvin, nenä maassa. Muutamia kertoja vähän etsiskeli mutkissa mutta ei kertaakaan tullut hukkaa. Ekana oli puuloota, sille meni maahan ihan suorilta. Kepeille piti taas pysäyttää, kyllä se ne merkkasi mutta ei olisi viitsinyt ilmaista - ekan kepin otti ensin suuhun, sitten meni istumaan ja alkoi haukkua. Lopuille kepeille pysähtyi mutta ei mennyt maahan. Loppupurkille sitten hienosti maahan. Kaikkialla muualla se menee kepille heti maahan, pitää vaan vahvistaa jäljen ulkopuolella.

Raikun jälki kuljeskeli myös sinne tänne. Nosto oli ihan kohtalainen ja ajoi tällä kertaa tosi hyvin, ei yhtään hukkaa ja kaikki kepit nousivat. Jäljen lopussa oli pieni paluuperä ja vähän kiemurtelua kun jäljen tekijä oli huomannut tulevansa Takun jäljelle, mutta hienosti Raiku sen selvitti.

Jälkien vanhenemista odotellessa käytiin Ukkolaavulla kahvilla ja koirat reihumassa.

Takku ja Raiku, vähän ylivalottunut tausta

Tassu ja Takku


Raiku laiturilla, Tassu vedessä




Jälkien jälkeen käytiin vielä vähän metsäilemässä ja koirat harrastivat vetoleikkiä - aina joskus ne hetken vetävät jotain mutta yleensä Raiku kyllästyy aika nopeasti






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti